Inventech Menu
Dutch

Ongekende prijsverhogingen energie

Verbeter de verbrandingsefficiëntie; bespaar energie en verlaag de uitstoot van emissies

Het optimaliseren van de verbrandingsefficiëntie is belangrijk voor een goede werking van bijna elk industrieel proces waarbij brandstof wordt verbrand. Van het reinigen van brandend aardgas tot vuile kolengestookte ovens. Doordat de energieprijzen stijgen wordt het nu nóg belangrijker de verbranding te optimaliseren. Om de verbranding zo optimaal mogelijk te laten verlopen, maakt u gebruik van de in-line zuurstof analyzers van Teledyne met zirkoniumoxidesensortechnologie.

Naast het besparen van energie zorgen in-line zuurstof analyzers van Teledyne tevens voor een vermindering van de uitlaatemissies. Immers, wanneer de verbanding efficiënt is, is er bijna geen rookontwikkeling wat zorgt voor minder uitstoot van CO2.

Het Model 9060 van Teledyne biedt betrouwbare en efficiënte zuurstof monitoringsmogelijkheden. Het combineert de bewezen zirkoniumoxidesensortechnologie met een krachtige en veelzijdige microprocessor gebaseerde controller.

Werking zirconium-oxide-sensor                                  
De zirkoniumoxidesensor wordt verhit op 700 °C. Wanneer het monster contact maakt met de elektrode van de sensor genereerd het een elektrisch signaal. Dit signaal is evenredig aan het verhoudingsgetal tussen de zuurstofconcentratie in het monstergas en de zuurstofconcentratie in een referentiegas. Het referentiegas is in dit geval de omgevingslucht die in contact staat met de elektrode aan de buitenzijde.


Heeft u interesse in andere technieken voor monitoring van zuurstof in gassen? Hier leest u daar meer over. 

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie