Inventech Menu
Dutch

Veel sneller, betrouwbare resultaten bij zaadveredeling en zaadproductie

agri.png

Op dinsdag 26 september organiseert Inventech het mini-congres Sneller, betrouwbare resultaten bij zaadveredeling en zaadproductie in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen voor R&D en procestechnologen. 

Ontwikkeling (veredeling) en productie van zaden vereist niet alleen kennis van plantengenetica, maar ook van ondersteunende technieken om de juiste strategieën te kiezen. In dit mini-congres demonstreert Drs. Ing. Kees van der Sar, specialist in spectroscopie en analyse-instrumentatie, twee ondersteunende technieken die veredelaars veel tijd kunnen besparen, zowel in het lab als tijdens de productie.

U kunt dit event bijwonen in de ochtend of de middag, beide zijn inclusief lunch. Registreert u zich voor de middag dan bieden we de mogelijkheid om met de veerboot naar het Zuiderzee Museum te varen vanaf het station in Enkhuizen. Ook kunt u de lunch om 13 uur overslaan, mocht u nog andere verplichtingen hebben.

Mini-congres ochtend:    10.00 uur tot 14.00 uur
Mini-congres middag:     13.00 uur tot 17.00 uur


Schrijft u zich hieronder in voor het mini-congres. Let op: per dagdeel zijn slechts 12 plaatsen beschikbaar. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

mw4300_4310.png

Vocht meten met behulp van de microgolftechnologie

Het meten van vocht met behulp van microgolftechnologie is een veelgebruikte methode in zaadveredeling vanwege de nauwkeurigheid en efficiëntie ervan. Microgolftechnologie maakt gebruik van elektromagnetische golven in het microgolfbereik (rond 2,4 gigahertz) om vocht te meten. Het is een niet-destructieve, betrouwbare en effectieve methode. En vooral zeer snel; de meting duurt slechts enkele seconden! Bovendien kunnen vochtmetingen met de microgolftechniek worden geautomatiseerd, waardoor het proces van zaadveredeling efficiënter wordt. Tijdens dit mini-congres leert u meer over deze beproefde methode, alternatieve methoden en de voordelen. 

Schrijf u vandaag nog in voor het Mini-congres!
leafclip_oak.png

NIR-analyse van gewassen

Het gebruik van NIR-analyzers (spectrometers en spectro-radiometers) bij fenotypering maakt een snelle, niet-destructieve en nauwkeurige beoordeling mogelijk van verschillende kwaliteitsattributen, ziektedetectie, nutriëntenanalyse, kweekselectie en oogstoptimalisatie. Deze technologie draagt bij aan verbeterde gewasbeheerpraktijken en verbetert de algehele kwaliteit en productiviteit van de teelt. Leer in korte tijd meer over de mogelijkheden die instrumenten met 100% fotodiode-arrayconstructie (Spectral Evolution) bieden, wat resulteert in een snelle scantijd en zeer nauwkeurige en reproduceerbare gegevens.

Registreren Mini-congres 'Veel sneller, betrouwbare resultaten bij zaadveredeling en zaadproductie'

Seeds meet Technology

Combineer deelname aan het mini-congres met een bezoek aan Seeds meet Technology; deze beurs start op dinsdag 26 september. 

Heeft u vragen over het Mini-congres 'Veel sneller, betrouwbare resultaten bij zaadveredeling en zaadproductie'?
Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie