Inventech Menu
Dutch

Persluchtsystemen alléén bieden vaak onvoldoende bescherming tegen bacteriën en schimmels

Bescherming voedingsproducten tegen bacteriële besmetting en schimmels eigen verantwoordelijkheid

Perslucht kan vervuild zijn met compressorolie, water, condensaat, pijpschaal en roest. De warme, vochtige, zuurstofrijke perslucht biedt de perfecte omgeving voor bacteriën om te groeien en te gedijen. Deze natuurlijk voorkomende contaminatie kan ook de smaak, het uiterlijk en de houdbaarheid van het voedselproduct beïnvloeden. Hoewel de meeste persluchtsystemen wel enige vorm van filtratie hebben, is de filtratie lang niet voldoende en zeker niet wanneer het gaat om bacteriën en schimmels.

De voedselverwerkende en verpakkingsindustrie gebruikt perslucht veel in het productieproces. Naast verpakkingen wordt perslucht ook gebruikt voor het duwen en voortstuwen van producten en het snijden en mengen van producten. Er bestaan geen wettelijke voorschriften voor de kwaliteit van perslucht. Voedingsmiddelenproducenten zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de producten en dus ook voor de kwaliteit van de perslucht. Wilt u bacteriën en schimmels geen kans geven dan neemt u extra maatregelen, bijvoorbeeld met het Parker Balston Steriel Luchtfiltratiesysteem.

Verontreinigingen verwijderen met hoog rendement

Het Parker Balston Steriele luchtfiltratiesysteem verwijdert verontreinigingen met een zeer hoog rendement - tot 99,99% voor deeltjes en druppeltjes van 0,01 micron. De vloeistof komt zo snel uit het filterpatroon dat het automatisch uit de filter komt. Hierdoor kan het filter gedurende onbeperkte tijd vloeistoffen blijven verwijderen zonder verlies van efficiëntie of doorstroomcapaciteit. De laatste fase van filtratie verwijdert alle levensvatbare organismen met een efficiëntieclassificatie van 99,9999 +% bij 0,01 micron. Select 1/1 "tot 1" lijnfilters zijn gemaakt van 304 roestvrij staal en zijn ontworpen om de meest veeleisende omgevingen te weerstaan. Parker Balston steriele luchtfilters voldoen volledig aan de FDA-vereisten.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met onze Product Managers. 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie