Inventech Menu
Dutch

H₂S meten: TDL-technologie versus papertape methode

H₂S meten: TDL-technologie versus papertape methode

In aardgas komt veelvuldig de H2S component voor wat een belangrijke oorzaak is van corrosie in installaties. Tevens zorgt de zwavelcomponent bij verbrandingsprocessen voor een toename van de SO2 uitstoot. Om emissies te verminderen en corrosie aan uw installatie te voorkomen is het belangrijk deze H2S concentratie nauwkeurig en snel te kunnen meten.

Het meten van H2S in aardgas (gerelateerde) processen wordt regelmatig met lood acetaat, de zogenaamde papertape analyser, uitgevoerd. Met deze technologie is detectie in het PPM bereik mogelijk met een responstijd van enkele minuten. Deze methode vereist echter veel onderhoud, mede doordat de (verontreinigde) tapes regelmatig vervangen moeten worden. Tevens is het afvoeren en verwerken van deze verontreinigde tapes lastig.

De Tunable Diode Laser (TDL) technologie is een moderne techniek voor gasanalyse in veeleisende omgevingen. SpectraSensors is producent van deze TDL analysers en past deze al jaren toe voor het meten van onder andere H2S, H2O en CO2 in aardgasprocessen. Deze robuuste extractieve TDL analysers kenmerken zich door een zeer snelle responstijd zonder drift, gecombineerd met een goede performance. Doordat de TDL procesanalysers onderhoudsarm zijn is de operationele beschikbaarheid hoog. Dit resulteert  in relatief lage operationele kosten en is daarom dé technologie die de papertape methode obsolete maakt.

Wilt u meer weten over hoe deze techniek uw gascomponent snel kan meten? Onze productspecialisten helpen u graag bij het vinden van de juiste analyser voor uw proces. Meer informatie over de producten van Spectra Sensors vindt u hier op onze website: http://www.inventech.eu/nl/gasanalyse/h2s-totaal-zwavel/H2S-meten-extractieve-TDL

 

SpectraSensors zwavel TDL analyseH2S meten met TDL technologie

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie