Inventech Menu
Dutch

In-line NIR voor gebruik in (gevaarlijke) omgevingen met ontvlambare gassen of poeders

wit.jpg

Viavi Solutions Inc. heeft de MicroNIR PAT-Ux recent op de markt gebracht; de nieuwste toevoeging aan de MicroNIR-familie van ultracompacte, hoogwaardige miniatuur NIR-spectrometers voor geavanceerde materiaalanalyse. De PAT-Ux is veilig in de aanwezigheid van ontvlambare gassen, dampen, vezels of stof, en kan gebruikt worden op gevaarlijke locaties.

Net als alle MicroNIR PAT-instrument, maakt de PAT-Ux realtime monitoring van droog-, meng- en granulatie- en tabletbewerkingen mogelijk. De MicroNIR PAT-producten – PAT-W, PAT-U en PAT-Ux – zijn specifiek ontworpen om verdergaande regelgevingen en productiviteitseisen te ondersteunen in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in de chemische en farmaceutische industrieën.

Dust cloud vector created by upklyak - www.freepik.com

Voor productieprocessen ontvlambare gassen en poeders

De MicroNIR PAT-Ux is ATEX-, NEC- en IECEx-gecertificeerd voor chemische, landbouw-, voedsel- en diervoedertoepassingen. Afgeleid van de populaire MicroNIR PAT-U (ontworpen voor gewone locaties), wordt de PAT-Ux ingezet voor meelanalyse en -productie, om wervelbeddroging in de farmaceutische productie te controleren en voor de productie van explosieven. Meegeleverd wordt de MicroNIR Pro Software-suite, een compleet en gebruiksvriendelijk chemometrische modelleringspakket waarmee klanten hun eigen oplossingen kunnen bouwen.

"VIAVI is enthousiast dit nieuwe product op de markt te brengen", zegt Claude Robotham, Product Line Manager bij VIAVI Solutions. “We hebben onze producten gericht op twee specifieke segmenten van de NIRS-markt. Dit nieuwe aanbod komt tegemoet aan de behoeften van onze klanten om toezicht te houden op de vele productieprocessen die plaatsvinden in gevaarlijke omgevingen waar sprake kan zijn van ontvlambare gassen of poeders.”

Meer informatie PAT-Ux

Voor meer informatie over dit instrument, neemt u contact op met Kees van der Sar, specialist in spectroscopie bij Inventech.  

Neem contact op met onze Product Manager
Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie