Inventech Menu
Dutch

In-line NIR analyse instrumenten voorkomen een slechte batch

Bespaar geld en middelen met de PAT-U van Viavi

Wanneer droge stoffen in bulk worden aangeleverd is het een must om de kwaliteit van deze grondstoffen te beheersen; de eerste stap in het productieproces. U bent dan in staat om het proces bij te sturen volgens de variaties in de grondstoffen of de aangeleverde grondstoffen te weigeren op basis van specificaties. Hoewel at-line of offline NIR metingen in deze eerste fase effectief kunnen zijn, leveren ze wel vertraging op.

Door in-line NIR instrumenten in het systeem te implementeren waarmee kritische proces- en productinformatie wordt verkregen, wordt vertraging voorkomen en bent u in staat om het gedrag van het materiaal in de procesomgeving te begrijpen en bij te sturen.

Ook tijdens het mengproces is het monitoren van grondstoffen of halffabricaten belangrijk. De PAT-U van Viavi is geschikt voor gebruik op roterende mengers en stationaire procesapparatuur en stelt exact vast wanneer de menging is voltooid.  

Tijdens het verdere productieproces, zoals bijvoorbeeld koken of extruderen, worden de daadwerkelijke productspecificaties bepaald. Ook daar biedt de PAT-U u de mogelijkheid om de kwaliteit van uw producten te meten en bij te sturen.

Een mogelijk laatste stap in het productieproces is het drogen of coaten van het eindproduct. In-line NIR kan u daar real-time informatie geven over de effectiviteit van het coatings- of droogproces.

De inzet van in-line NIR analyzers maken nauwkeurige, betrouwbare kwaliteitscontrole mogelijk en bieden de hoogst mogelijke "veiligheid". Ze voorkomen verspillingen van middelen en stellen de beoogde winst veilig, zoals ook in dit schema te zien is. Ook voorkomen ze dure terugroepacties en soms zelfs imago schade! 

Inventech vertelt u graag over de mogelijkheden. Neem gerust contact op met Kees van der Sar, specialist in spectroscopie bij Inventech, voor meer informatie. Download hier het schema waarmee u direct inzicht krijgt wat u mogelijk zou kunnen besparen!

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie