Inventech Menu
Dutch

Hoe gevoelige viscositeitsmeter excellentie brengt in cosmetisch mengen

layout-cosmetic-makeup-beauty-products.jpg

In de cosmetische industrie zijn consistentie, dichtheid, kneedbaarheid en vloeibaarheid elementen die de viscositeit bepalen. De uitdaging voor leiders in huidverzorgingsproducten is om een ​​hoge productkwaliteit te combineren met een optimaal gebruik van middelen en tijd.

Of het nu gaat om gezichtscrèmes, douchegels, make-up removers of verschillende reinigingsmiddelen, die een breed scala aan viscositeiten dekken. Cosmetische productielocaties mengen ingrediënten in industriële tanks; productiecycli duren tot zes uur en omvatten verschillende bewerkingen bij kritische viscositeiten. Naast het bepalen van de exacte viscositeit bij kritieke stappen, is het bewaken van de viscositeitsevolutie en de onderliggende oorzaken van cruciaal belang.

De MIVI Viscometer is ontworpen om snel de viscositeit te bepalen bij hoge afschuifsnelheid, zowel bij procesbewaking als in een ontwikkelingslaboratorium. De MIVI is eenvoudig te gebruiken en kan worden gebruikt om de viscositeit van alle soorten vloeistof- en viskeuze monsters te meten tijdens dagelijkse laboratoriumactiviteiten.

Eyeshadow palette photo created by freepik - www.freepik.com

 

Eerste sanitaire viscositeitsmeter

De MIVI van SOFRASER, EHEDG-gecertificeerd in januari 2021, is de enige viscositeitssensor die voldoet aan de principes en regels van hygiënecontrole, van materiaalkeuze tot aan ontwerp, installatie en onderhoud. Dankzij deze knowhow met betrekking tot gevoelige producten in een hygiënische omgeving, is de MIVI van Sofraser het meest geschikte instrument met zijn ruime keuze aan elektronische interfaces die correlaties mogelijk maken (zoals consistentie, concentratie etc). De MIVI is in-line geïnstalleerd, maar andere installatieopties op tanks zijn beschikbaar. Met MIVI verbetert u continue en onmiddellijk de viscositeitsbewaking in elke mengtank met 30%. Het identificeren van kritieke viscositeitsbewerkingen en de oorzaken van viscositeitsveranderingen verbetert ook het beheer van de ingrediëntenproductie en vermindert de algehele procestijd. De inline-viscosimeter maakt daarom optimalisatie en automatisering van het mengproces mogelijk. Voor de operators is de weergave van de instant-viscositeit een voldoening en heeft het een positief en verstrekkend effect.

Verbetering van off-specs met 30%

De continue en onmiddellijke monitoring van de viscositeit in elke mengtank maakt een verbetering van de off-specs mogelijk met 30%. Het identificeren van kritieke viscositeitsbewerkingen en de oorzaken van  viscositeitsveranderingen verbetert ook het beheer van de ingrediëntenproductie en vermindert de algehele procestijd. De inline-viscosimeter maakt daarom optimalisatie en automatisering van het mengproces mogelijk. Voor de operators is de weergave van de instant-viscositeit een voldoening en heeft het een positief en verstrekkend effect.

Wat onze klanten zeggen over MIVI:

“De impact op onze productie is enorm. Sinds we de MIVI-viscosimeter op onze productielijnen gebruiken, reageert de processor direct op slechte viscositeitswaarden. Daarnaast wordt het volume geblokkeerd product verminderd, is de stilstandtijd van de tank verminderd en het verlies van ingrediënten nu onbeduidend. We waren in staat om alle dode zones te verbannen en kruisbesmetting te voorkomen. De oplossing van Sofraser is perfect geschikt voor ons mengproces.” – Kwaliteitsmanager van een huidverzorgingsproduct.

Meer weten over onze viscositeitsmeter MIVI Hygienic?

Download het gedetailleerde datablad hier.

Of neem contact op met onze product manager John Heidenreich
Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie