Inventech Menu
Dutch

Een perfect snoepje door Brix meting

Elk snoepje heeft zijn eigen recept maar veel snoep wordt gemaakt op basis van glucose en water. De basissamenstelling van grondstoffen is cruciaal voor een optimaal productieproces met als resultaat een consistent eindproduct.

Het maken van een perfect snoepje is (onder andere) afhankelijk van de suikerconcentratie (Brix) ofwel de refractie index (RI). Door inline de concentratie van suiker in een oplossing te meten wordt de constante kwaliteit gewaarborgd en het proces eventueel bijgestuurd. De refractometers van Atago sluiten naadloos aan op dit proces. Deze nauwkeurige en robuuste meters bepalen continu de Brix (concentratie) in een vloeistof of slurry in een pijpleiding, (meng)tank of andere installatie. De veelzijdige procesmeting is geschikt voor metingen van 0-80% Brix in een vloeistof of slurrie van 0-100°C en beschikt over een automatische temperatuur compensatie. Installatie van de refractormeter is eenvoudig op een Varivent aansluiting en ook Profibus geschikt.

Wilt u weten wat een Brix meting in een procesvloeistof of –slurry voor uw proces kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over uw applicatie: tel. +31-(0)162-460404 of info@inventech.eu.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie