Inventech Menu
Dutch

Controle van zuurstof bij het onttrekken van methaan op stortplaatsen

Bio-organisch afval heeft een groot potentieel voor groene energiewinning. Ook het stortafval is een radertje in de waste-to-energy keten; daaraan wordt methaan onttrokken waarmee energie kan worden opgewekt. Methaangas wordt gegenereerd door de anaerobe ontleding van (sanitair) stortafval. Typische gasconcentraties zijn 55% CH4 (methaan) en 45% CO2 (koolstofdioxide). Het methaangas wordt teruggewonnen door vacuümbronnen verzonken in de stortplaats. 

Probleem

Als de operators gassen door het vacuüm overpompen, zal er een instroom van zuurstof optreden. Zuurstof is echter giftig voor de microben die zorgen voor metabolisatie van het afval en zo het methaan genereren. Instroom van zuurstof kan allereerst het proces vertraging; zuurstof doodt de microben waardoor de ontbindingssnelheid en de gasproductie vertragen. Er is echter een tweede belangrijke reden om zuurstof onder controle te houden. De aanwezigheid van zuurstof bij brandbaar gas zorgt voor een potentieel gevaarlijke situatie.

Oplossing

De InstaTrans transmitter of 3010TAC/PAC zuurstof analyser met een ondergrens van 0-10 ppm zijn ontwikkeld om zelfs de laagste zuurstofniveaus nauwkeurig te bewaken. De analysers kunnen op verschillende locaties worden geïnstalleerd; ze zijn zowel geschikt voor veilige zones, als ook voor explosiegevaarlijke omgevingen (ATEX).  

Contact

Wilt u meer informatie over de zuurstof analysers van Teledyne Analytical Instruments? Neemt u dan contact op met John Heidenreich, via email of tel. nr.: 0162 460404.

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie