Inventech Menu
Dutch

Complete analysesystemen voor in-line analyzers in (petro)chemie

Mechatest en Inventech starten samenwerking

De toenemende automatisering op productielocaties zorgt ervoor dat Inventech steeds vaker de vraag krijgt of zij ook complete analysesystemen kunnen leveren voor de in het proces ingebouwde analyzers. Om deze totaaloplossing te kunnen bieden werkt Inventech samen met Mechatest. “De samenwerking maakt het mogelijk om niet alleen meer in-line analyzers te leveren voor productieprocessen in de (petro)chemie, maar ook complete analysesystemen te kunnen creëren die onze opdrachtgevers in een oogopslag vertellen hoe het proces verloopt en de klant ontzorgen,” aldus John Heidenreich, managing partner bij Inventech.

Corebusiness van Mechatest is het ontwerpen en bouwen van gas en vloeistof monstername en monsterconditioneringssystemen voor het veilig en betrouwbaar verzamelen van koolwaterstoffen, chemicaliën, stoom en water voor analyse in het lab. “Met Inventech halen we zeer specialistische kennis van in-line analyzers in huis. Daarbij spelen zaken als het reduceren van time-to-market, verlagen van productiekosten en duurzaamheid (waaronder energiebesparing) een prominente rol,” zegt André van Roon, directeur van Mechatest. “Door samen te werken kunnen we de efficiëntie van productieprocessen in de (petro)chemie vergroten. Voor twee multinationals hebben we nu reeds complete analysesystemen mogen bouwen én met succes. “

Compleet meetsysteem voor inline zuurstofanalyzers

De laatste opdracht behelsde het bouwen van een systeem voor alle metingen van eerder door Inventech in het productieproces ingebouwde zuurstofanalyzers. Moest de operator de metingen voorheen afzonderlijk beoordelen; met de komst van de meetunit kan het proces vanaf één centraal punt worden gecontroleerd. Mechatest en Inventech verwachten dat de samenwerking resulteert in meer opdrachten van bedrijven die stapsgewijs hun efficiëntie willen vergroten.

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie