Inventech Menu
Dutch

Beheers uw afvalwaterstroom met een in-line Brix meting

Afvalstromen zijn in alle industrieën, vaak door lozingsvoorschriften en afvalheffingen, een relevant onderdeel van het productieproces. Het bepalen van de verontreinigingsgraad  van afvalwater,  door middel van de brekingsindex, helpt u deze afvalstroom te monitoren. Met name in de voedingsmiddelen industrie is de concentratie van suiker in het water belangrijk maar ook andere componenten in proceswater hebben invloed op de brekingsindex.

 

Monitoren proceswater

De analyse van de samenstelling, na bemonsteren, van afvalwater wordt voornamelijk op laboratia gedaan maar steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan continue analyse. Een in-line Brix meting biedt in veel productieprocessen de uitkomst om bijvoorbeeld een verhoging  te registreren. De continue analyse maakt het mogelijk het proces direct bij te sturen waardoor het beheersen van de afvalwaterstroom eenvoudiger wordt. Door de Brix meting te automatiseren wordt de kwaliteit gewaarborgd en zijn er op diverse vlakken kostenbesparing te realiseren.

Recycling van afvalwater

Afvalwater met hoge concentratie suiker kan bovendien ook geld opleveren. Suikers vormen namelijk een goede voedingsbron voor bacteriën en algen die natuurlijke waterzuivering op gang houden in een afvalverwerkingsstation. Ook zijn deze suikers een voedingsbron voor bacteriën die vetzuren afscheiden. Deze worden sinds kort in innovatieve projecten ingezet om duurzame grondstoffen zoals bioplastics (onder andere PHA, PolyHydroxyAlkanaat) te produceren.  Om geld te verdienen aan afvalwater moet de samenstelling van het afvalwater vanzelfsprekend nauwkeurig worden gecontroleerd.

Meer informatie over een BRIX-meting om uw afvalwaterstroom te beheersen?

Onze specialisten helpen u graag verder. 

Neem vandaag nog contact op met de specialisten van Inventech voor advies over een Brix-meting in afvalwater.
Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie