Inventech Menu
Dutch
mw4260mw4270.png

Honderd procent automatische kwaliteitscontrole van tabletten en capsules

De microgolfresonantie techniek (van TEWS) is zeer geschikt voor inhomogene producten door de grotere indringdiepte, echter de techniek is weer minder geschikt voor hogere vochtpercentages. Daarbij meet u met de microgolftechnologie ook de dichtheid, wat interessant is voor een 100% automatische kwaliteitscontrole van tabletten en capsules. Dat maakt het mogelijk om gewicht te controlen en tabletten of capsules die niet aan de specificaties voldoen af te wijzen.  

Lees hier meer over een separate vochtanalyse met de micorgolftechnologie
fluidbeddryer.jpg

Case: Automatische bepaling van vocht in fluid-bed dryers stelt extra winst veilig

Door het vocht tijdens een wervelbedproces te bewaken, kan de operator het eindpunt van het droogproces nauwkeurig bepalen zonder meerdere onderbrekingen en zonder monsters naar tussentijds naar het laboratorium te brengen.
Een bekend bedrijf in de farmaceutische industrie dat wereldwijd zaken doet, heeft berekend dat als zij de Fluid Bed Droger precies zouden kunnen uitschakelen wanneer voldoende is gedroogd, zij 50.000 euro per FBD per jaar zou besparen. En in totaal 90.000 EUR per Fluid Bed Dryer per jaar aan extra winst veilig kunnen stellen, aangezien zij in staat zijn om te groeien met 6% en 300 extra productie-uren per jaar kunnen draaien.

Meer informatie over vochtbepaling niet homogene farmaceutische producten?

Neem contact op met onze specialist Kees van der Sar voor meer informatie
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Niet homogene farmaceutische producten baat bij vochtbepaling met microgolf-resonantie

Inventech is dé specialist in vochtmetingen voor de farmaceutische industrie