Inventech Menu
Dutch

Meer informatie over de Insta Trace van Teledyne Analytical instruments

Vervang een elektrochemische zuurstofsensor binnen 15 minuten

Teledyne heeft het gebruik van elektrochemische zuurstofsensoren ontwikkeld en geperfectioneerd voor een breed scala aan toepassingen. De elektrochemische zuurstofsensoren van dit merk maken gebruik van de Insta Trace, eveneens door Teledyne ontwikkeld en gepatenteerd. 

Insta Trace elimineert het ongemak dat gepaard gaat bij het vervangen van een elektrochemische zuurstofsensor. Wanneer een nieuwe sensor wordt geplaatst en deze uit de barrièrezak wordt gehaald, wordt deze blootgesteld aan omgevingslucht. De elektrolyt van de sensor raakt verzadigd met opgeloste zuurstof. Hoe langer de blootstelling aan zuurstof, hoe langer de hersteltijd. Doorgaans is de hersteltijd 6 tot 24 uur. Voor een fabriek is het van belang dat de hersteltijd zo kort mogelijk is. Normaliter moeten niet-geanlyseerde producten worden omgelied en in het geval van air separation moet een back-up worden gemaakt van sitch analysers. Met de Insta Trace kan binnen 15 minuten na installatie van de nieuwe sensor minder dan 1 ppm zuurstof worden gemeten.

Hoe werkt de Insta Trace?

De oplossing die Teledyne heeft bedacht is eenvoudig maar zeer effectief. Een nieuw ontworpen celhouder bevat een pen. De basis van de nieuwe te plaatsen cel is afgesloten waardoor deze wordt beschermd tegen blootselling aan zuurstof. Wanneer de celhouder eenmaal gesloten is prikt de pen door de afsluiting waardoor de gasstroom naar de kathode in een gecontroleerde omgeving wordt gestart.

Lees hier welke analyzers gebruik maken van de Insta Trace. 

Meer informatie over de Insta Trace van Teledyne Analytical instruments

Wenst u meer informatie over de elektrochemische zuurstofanalyzers van Teledyne en/of de Insta Trace? Neemt u dan contact op met onze product managers.

Neem vandaag nog contact met ons op

Meer informatie over de Insta Trace van Teledyne Analytical instruments

Voor meer informatie over zuurstofanalyzers die werken volgens het elektrochemische meetprincipe neemt u contact met ons op