Inventech Menu
Dutch

Chloordioxide generator optimaliseren

Chloordioxidegas is een synthetisch geelgroen, explosief gas dat alleen stabiel is wanneer de oplossing wordt beschermd tegen licht en gekoeld wordt bewaard. Om deze reden moet het gas ter plaatse worden geproduceerd en gebruikt. Dat gebeurt met een chloordioxide generator. De efficiëntie van deze generatoren en de dosering van chloordioxide kunnen worden geoptimaliseerd met behulp van de Teledyne CLO2-analyzer.

prod_6000.png

Chloordioxide heeft een sterke UV-absorptie

Chloordioxide heeft een sterke UV-absorptie en kan nauwkeurig worden gemeten in vloeistof en gasstromen. De 6000-serie ultraviolette fotometer van Teledyne is ontworpen om online nauwkeurig de concentratie van chloordioxidegas te meten.

 

man-working-printing-house-with-paper-paints.jpg

Chloordioxide-meting in de pulp- en papierindustrie

Bij de productie van verschillende soorten pulp moeten verschillende bleeksequenties worden gebruikt. Dit hangt af van het gebruikte pulpproces, het resterende ligninegehalte van de pulp en de beoogde helderheid. De belangrijkste doelen bij de meeste pulpfabrieken zijn onder andere het optimaliseren van de reactie-efficiëntie van CLO2-generatoren, de juiste dosering van CLO2 en het verbeteren van de controle van gaswassers om de chloordioxide-uitstoot in de atmosfeer te verminderen.

Neem contact op met Inventech voor een In-line CLO2 meting

Inventech helpt u graag met het selecteren van de juiste chloordioxidegasdetector benodigd om CLO2-niveaus te detecteren. 

CLO2 meting Brochure Inventech Benelux

Product Manager John Heidenreich helpt u graag verder
Neem vandaag nog contact met ons op

In-line Chloordioxide-meting

In-line CLO2 monitoren