Inventech Menu
Dutch
koffie.jpg

In-line refractometers in verschillende stadia ingezet voor unieke smaak koffie.

In-line Brixmeters of refractometers worden onder andere ingezet tijdens:

Extractie > Nadat de koffie gemalen is wordt, voorafgaand aan het mengen, een concentratie meting gedaan.

Mengen > De in-line Brixmeter bevat een mengverhouding feedbacksysteem. Het meet in real-time de mengverhouding en reageert door de aanpassing van het stroomvolume te wijzigen.

Bottelen > Vóór het bottelen vindt een laatste controle plaats van het product om er zeker van te zijn dat het binnen de specificaties valt. Het regelen van de omschakeling tussen verschillende vloeistoffen kan tevens helpen om vloeistofverlies te verminderen.

 

Een Brix-meting kan voor meer doeleinden worden ingezet in het productieproces van kant-en-klare koffie, zoals

Controle op vloeistofschakelaar

Bij het overschakelen op een nieuwe vloeistof op de productielijn kan gecontroleerd worden of de concentratie veranderd is of niet.

Concentratiecontrole reinigingsoplossing

Gebruikt om het juiste concentratieniveau te bewaken van de bijtende soda of perazijnzuur die gebruikt worden om het leidingsysteem te ontsmetten.

Lees hier meer over de in-line BRIX meters.

Meer informatie over in-line Brix meters in de koffie industrie.

Neem gerust contact op voor meer informatie

In-line Brixmeting van kant-en-klare koffie l Inventech

Neem contact op met Inventech voor een in-line refractiemeting of Brix meting in het productieproces van kant-en-klare koffie.