Inventech Menu
Dutch

Voorspellen van kwaliteitskenmerken van eiwithoudende producten en onderzoek 'groene' chemicaliën

Voor het voorspellen van kwaliteitskenmerken van eiwitten én voor onderzoek is Nabij-Infrarood spectroscopie (NIRS) een waardevolle techniek.

Met Infrarood Spectroscopie (NIRS) is het mogelijk zeer snel de samenstelling van eiwithoudende producten vast te stellen, zoals percentage vet, vocht eiwit, suikers en ruwe celstof. De techniek is zowel geschikt voor gebruik in een laboratorium, als voor in-line procescontrole.

NIR kan worden ingezet om fysieke en sensorische kenmerken op een niet-destructieve manier te voorspellen, waardoor belangrijke operationele beslissingen kunnen worden genomen met betrekking tot oogsttijdstip, verwerkingsmethoden, productclassificatie en veredelingsselectie. Ook geeft NIR informatie over de verschillende moleculaire bindingen en weefselstructuur. 

Ook bij de ontwikkeling van “groene” chemicaliën en polymere structuren op basis van eiwitfragmenten en aminozuren is NIR een accuraat en betrouwbaar analyse instrument. Om eiwit 'op maat' te modificeren voor een bepaalde toepassing in de voedingsindustrie of de chemische industrie, is het meten van belangrijke parameters een must.

Lees hier meer over de Polispec analyzers van IT Photonics l Inventech

NIRS in combinatie met multivariate rekentechnieken

Door NIRS te gebruiken in combinatie met geavanceerde multivariate rekentechnieken zijn monsters te:

  • identificeren
  • kwalificeren
  • kwantificeren

 

Voordelen NIRS voor bepalen (kwaliteits)kenmerken eiwitten

  • monstervoorbewerking is niet nodig
  • geen gebruik van chemicaliën
  • eenvoudige bediening
  • volledig automatiseerbaar

Meer informatie over het meten van de kwaliteitskenmerken van eiwitten

Voor meer informatie neemt u contact op met expert in spectroscopie Kees van der Sar
Neem vandaag nog contact met ons op

Het meten van de (kwaliteits)kenmerken van eiwitten

Inventech is dé specialist in het meten van eiwitten