Inventech Menu
Dutch

Stofemissie

Energie & emissie

Het continu meten van stofemissie is een belangrijke meting voor uw proces wanneer u moet voldoen aan wettelijke eisen op het gebied van emissie. Door het meten van stofconcentraties bent u in staat de veiligheid te bewaken en uw productieproces te beheersen en tijdig bij te sturen. Of het nu gaat om het meten van stofconcentraties in (open)ruimtes of in rookgas kanalen, wij hebben voor elke stofapplicatie een passende oplossing, uitvoerbaar als ATEX variant en met diverse opties gericht op uw proces.

Stofmetingen worden toegepast binnen uiteenlopende industrieën; van energie centrales, raffinaderijen, tot papierproductie en melkpoederproductie. Een veel voorkomende applicatie is het bewaken van stoffilters in een  proces om shut-down of zelfs stofexplosies te voorkomen. Stofmetingen worden vaak ingezet om binnen de emissie richtlijnen van de productielocatie te blijven. De analysers zijn gecertificeerd volgens de laatste normen en standaarden en stellen u in staat zowel technisch als commercieel de beste oplossing te selecteren voor uw proces.

Optimaliseer uw proces

Laat u door onze product managers geheel vrijblijvend adviseren over de beste analyseoplossingen voor uw organisatie.

Tribo-elektrische stofmonitor

Durag

Met de Tribo-elektrische stofmonitoren van Durag bewaakt u continu de stofdoorslag in een (droog)rookgaskanaal bijvoorbeeld na een stoffilter.

Product bekijken

Extractieve stofmeting

Durag

Kies voor een extractieve stofmeting wanneer de procesomstandigheden niet geschikt zijn voor een in-situ meting. Sample name uit proces of omgeving.

Product bekijken

Optische meting met laser of licht

Durag

Meet continu de laagste stofconcentraties, zowel kwantitatief (mg/m3) als kwalitatief (%), met optische stofanalyzers van Durag.

Product bekijken
Meer informatie?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie.

Contact opnemen