Classificatie van olie en olie-in-water emulsies met de SPES (Single Particle Size Extinction)-technologie
De brede toepassingen van olie-in-water-emulsies variëren van farmaceutische producten tot dranken, van verven tot speciale chemicaliën en meer. In zijn eenvoudigste vorm is een emulsie een binair systeem van niet-mengbare vloeistoffen die druppeltjes vormen. Een van de belangrijkste kenmerken die moeten worden gemonitord is de stabiliteit, die kan worden beïnvloed door externe factoren zoals opslagmethoden, tijd, temperatuur, osmolariteit, pH, oppervlakte-actieve stof en schuifspanning. Zwakke stabiliteit heeft vooral invloed op de druppelgrootte (bijvoorbeeld als gevolg van coalescentie), met belangrijke gevolgen voor bijvoorbeeld de druppelgrootte. de organoleptische eigenschappen van een frisdrank of de werkzaamheid en veiligheid van een farmaceutisch product. Deeltjesanalyse speelt dus een fundamentele rol bij het ontwerp, de formulering en de kwaliteitscontrole van olie-in-water-emulsies, waardoor het groeiproces en de stabiliteit van de deeltjes kunnen worden waargenomen. In deze toepassingsnota wordt de classificatie en karakterisering van olie-in-water-emulsies via de gepatenteerde SPES-technologie en EOS Classizer™ ONE gepresenteerd.