Inventech Menu
Dutch

Meer of minder lucht toevoegen aan biogas bij biologisch ontzwavelen

Afhankelijk van de hoeveelheid H2S in het biogas moet er 2 tot 6 vol. % lucht aan het biogas worden toegevoegd. Wanneer er te weinig lucht wordt toegevoegd aan het biogas, ontstaat als tussen product ‘elementair zwavel’, die als vaste stof terug te vinden is in het digestaat. Wordt er echter teveel lucht toegevoerd, dan verloopt een tweede reactie. Hierbij wordt de elementaire zwavel omgezet tot zwavelzuur. Dit zwavelzuur wordt in (bijv mest) weer omgezet in zwavelwaterstof, zodat er geen verwijdering van deze ongewenste stof heeft plaatsgevonden. Daarnaast is biogas in lucht zeer explosief.

Een meetinstrument dat het waterstofsulfidegehalte in het biogas meet, kan indiceren of er iets meer of iets minder lucht aan het biogas toegevoegd moeten worden.

Meten van het waterstofsulfidegehalte in biogas

De 6400TSG en de 6020L van Teledyne Analytical Instruments zijn in staat om continue het zwavelwaterstofgehalte in deze concentraties nauwkeurig te meten. Neemt u echter altijd contact op met onze experts voor het meten van het waterstofsulfidegehalte in biogas. Het is van groot belang dat wordt gewerkt volgens Europese richtlijnen zoals de ATEX Richtlijn 2014/34/EU. Daarbij worden analyse-instrumenten voor dit soort applicaties worden veelal speciaal voor de klant geconfigureerd.

Download hier de brochure van de 6400TSG en de 6020L en/of bekijk hier meer analyse-instrumenten voor metingen in biogas

Biogas biologisch ontzwavelen

Neem contact op met Inventech voor het meten van zwavelwaterstof in biogas

Wij helpen u graag verder bij het vinden van het juiste analyse instrument voor het meten van waterstofsulfide in uw applicatie. Voor meer informatie of wanneer u interesse heeft in een test, neemt u contact op met Product Manager John Heidenreich van Inventech, via tel.nr.: 0162-460404 of email

Contact

Biogas biologisch ontzwavelen

Neem contact op met Inventech voor de juiste zwavelwaterstofmeting voor uw applicatie