Inventech Menu
Dutch

Vocht meten granulaten

Inventech is dé specialist op het gebied van vochtmetingen in granulaten. Granulaat is materiaal in korrelvorm, of in de vorm van korrelig poeder.

Bij de keuze van een vochtmeter moet goed rekening worden gehouden met het oppervlak of soort materiaal waarvoor de vochtmeter gebruikt wordt. Voor elke type vochtmeting heeft Inventech de juiste vochtmeter beschikbaar. Uiteraard ook voor granulaten!

Het meten van het vochtgehalte in uw product geeft u belangrijke kennis die u kunt gebruiken om processen te optimaliseren. Met de kennis over deze parameter kunt u de kwaliteit van uw product waarborgen en verbeteren. Dit is zeker van toepassing wanneer we het hebben over het meten van vocht in granulaten.

Binnen veel industrieën en in uiteenlopende productieprocessen wordt vochtanalyse ingezet voor procesbeheersing.  Energiebesparing in een droogproces is bijvoorbeeld een vaak voorkomende reden om vocht te meten in een productieproces. Ook is het bepalen van het percentage vocht in een (eind)product zoals granulaten een belangrijke parameter voor kwaliteitscontrole at-line of in een laboratorium.

Inventech biedt een breed pakket aan analyse instrumenten. Onze product managers helpen u graag met het vinden van de juiste vochtmeting voor uw granulaten!

Bekijk al onze vochtanalyse oplossingen

Vocht meten in granulaten? Goed geregeld door Inventech!

Inventech Benelux is sinds 2001 actief als vertegenwoordiger van diverse geavanceerde meetinstrumenten waarmee onder andere vocht gemeten van worden in granulaten. Deze meetinstrumenten zijn afkomstig van gerenommeerde merken zoals TEWS Elektronik, Viavi, IT photonics en Spectral Evolution.

Deze analyzers maken gebruik van de volgende methoden:

  • NIR
  • Microgolf


Als full-service leverancier verzorgen wij het traject van vocht meten binnen granulaten van A tot Z en kunt u bij ons terecht voor advies, installatie, kalibratie en technisch onderhoud.

Interesse in onze dienstverlening rondom het vocht meten in granulaten?

De productspecialisten van Inventech beschikken over de juiste expertise en ervaring om in elke situatie en applicatie te voorzien van passende oplossingen voor het meten van vocht in granulaten.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Direct contact!

Vocht meten granulaten, meer weten?

Inventech, specialist vocht meten granulaten.