Inventech Menu
Dutch

Snelle en accurate vochtmeting in kunststoffen

Met de gepatenteerde microgolftechniek van TEWS kunt u vocht meten in kunststoffen tot 100 ppm. De unieke sensor meet het vocht  zowel aan de oppervlakte als in de kern van het product. Doordat verandering van kleur, dichtheid en massa geen invloed hebben op de meting is het resultaat betrouwbaar en nauwkeurig.

TEWS Elektronik biedt lichtgewicht draagbare instrumenten, laboratorium analysers en een in-line (bypass) oplossing die in staat zijn om zeer  lage vochtgehaltes (vanaf 100 ppm) te meten in kunststoffen.

Vochtmeting in kunststoffen met de microgolftechniek

Onderstaand gaan we dieper in op de resultaten, voordelen en de implementatie van de vocht- en dichtheidsmeters van TEWS. Hierbij hebben we gekozen voor diverse productielijnen bij de vervaardiging van PVC (producten). Mocht u vragen hebben over de toepassing bij andere applicaties, neemt u dan contact op met Product Manager Kees van der Sar via tel.nr.: 0162 460404 of via email.

De inspectie van PP-korrels (dichtheid) en PVC-poeder (vocht) in het laboratorium

In vergelijking met de conventionele halogeendrogers bieden de analyzers van TEWS Elektronik een aanzienlijke tijdsbesparing bij het meten van vocht en dichtheid. Het voorbereiden en meten van monsters met een halogeen droger duurt ongeveer 6 tot 7 minuten. Met de analyzer van TEWS wordt deze tijd teruggebracht tot ongeveer 1 minuut.

Bovendien versnelt de reactietijd van de droger, voorkomt u scrap of rework en kan de operator sneller en nauwkeuriger de productkwaliteit garanderen, wat zorgt voor een snellere time-to-market.

In-line meting van de kunststof PVC tijdens het droogproces

De kunststof PVC heeft na het droogproces een vochtbereik tussen 0,1% en 0,3 %. In het droogproces kan met een bypass oplossing de vocht- en dichtheidsmeting worden geïnstalleerd. De bypass-sensor maakt iedere 30 seconden simultaan een vocht- en dichtheidsmeting mogelijk. Deze meting heeft een standaarddeviatie van 0,017% en een hoge reproduceerbaarheid (correlatie: 0,9987).

De in-line vocht- en dichtheidsmetingen van TEWS helpen u op weg naar het automatiseren van uw interne processen (Industrie 4.0) en sturen uw droogproces van kunststof online volledig aan, wat energie én kosten bespaart. 

Conclusie vocht meten in kunststoffen

Of we het nu hebben over (kunststof)poeders, korrels, vlokken of platen, de hoogwaardige vocht- en dichtheidsmeters van TEWS Elektronik helpen bedrijven op een eenvoudige wijze hun doelen te bereiken. Ze kunnen zelfs worden ingezet voor kunststoffen met een vochtgehalte van 100 ppm. Chemiebedrijven zijn zo in staat om snel en zeer nauwkeurig het vochtgehalte en de dichtheid van hun kunststofproducten te bepalen. Zonder enige monstervoorbereiding wordt het gehele productieproces geoptimaliseerd, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen en uitmuntende kwaliteitscontrole.

Contact over een vochtmeting in kunststof

Wilt u meer informatie over een vochtmeting in kunststoffen specifiek gericht op uw applicatie of heeft u interesse in een test? Neem daarvoor contact op met Product Manager Kees van der Sar via tel.nr.: 0162 460404 of email. Hij helpt u graag verder. 

Contact us today

Vocht meten in kunststoffen

Inventech is de specialist in vochtmetingen; ook waar het gaat om het meten van vocht in kunststof