Inventech Menu
Dutch

Bedrijven moeten meer gegevens over nanovormen verstrekken aan ECHA

Bedrijven moesten vóór 1 januari 2020 aanvullende informatie verstrekken over nanomaterialen die onder de REACH-verordening vallen. REACH is een systeem voor registratie, evaluatie en toelating van chemische stoffen die in de Europese Unie geproduceerd of geïmporteerd worden. ECHA (European Chemicals Agency), een agentschap van de Europese Unie, heeft tot dusver slechts 95 unieke inzendingen ontvangen van 36 stoffen, slechts 10% van het door ECHA verwachte aantal inzendingen. ECHA herinnert bedrijven eraan dat nanomaterialen die binnen het toepassingsgebied van REACH vallen, zonder geldige registratie momenteel illegaal op de markt zijn.

Nanomaterialen zijn chemische stoffen of materialen met een deeltjesgrootte tussen 1 en 100 nanometer (nm) in ten minste één dimensie. Er is al een groot aantal producten met nanomaterialen op de Europese markt, denk bijvoorbeeld aan batterijen, coatings, antibacteriële kleding, cosmetica en ook voedingsmiddelen. Deze nanomaterialen bieden commerciële kansen, maar kunnen ook risico’s opleveren voor het milieu en de gezond- en veiligheid van mens en dier.

Eén van de aanbevolen methoden voor het meten van nanomateriaal is differentiële sedimentatie, zoals beschreven in het rapport van het Joint Research Center/Europese Unie . De CPS Disc Centrifuge, waarvan Inventech de exclusieve vertegenwoordiger is in de Benelux, maakt gebruik van dit werkingsprincipe. Deze snelle en nauwkeurige meting is zeer geschikt voor kwaliteitscontrole en -beheersing wanneer de kwaliteit van uw product afhankelijk is van de deeltjesgrootte, maar óók wanneer u nanodeeltjes moet meten om te voldoen aan bepaalde eisen en rapportage met betrekking tot nanomateriaal. Met de Disc Centrifuge kunt u naast een kwalitatieve deeltjesgroottebepaling ook kwantitatieve metingen uitvoeren.

Wilt u meer informatie over de CPS Disc Centrifuge of heeft u interesse in een virtuele demonstratie? Neem dan contact op met Product Manager Marc Steinmetz, via tel.nr.: 0162 460404 of email.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie