Inventech Menu
Dutch

Laser absorptiespectrometrie en afstembare diodelaser absorptiespectroscopie 

Laser absorptiespectrometrie (LAS) verwijst naar technieken die lasers gebruiken om de concentratie of hoeveelheid van een specie in gasfase te bepalen: absorptiespectrometrie (AS). In vergelijking met andere methoden heeft gasanalyse op basis van de absorptie van gassen bij specifieke Nabij Infraroodgolflengten voordelen, zoals een contactloze meting en hoge selectiviteit.

De meest gebruikte laser techniek voor processturing is gebaseerd op diodelasers en WMS en wordt vaak aangeduid als afstembare diodelaser absorptiespectroscopie (TDLAS). De hoge gevoeligheid, praktische kenmerken, de goede tunability en lange levensduur, maken het mogelijk met deze techniek instrumenten te vervaardigen voor zeer betrouwbare en snelle metingen. Onbeheerd kunnen deze systemen duizenden uren draaien met een minimum aan onderhoud.

Maatwerk is voor veel projecten een must en wij leveren dan ook vaak speciaal voor de klant geconfigureerde infrarood gas analyzers.

Selecteren van een geschikte detector

Bij het selecteren van een geschikte detector is het belangrijk om de absortiebanden van de gassen af te stemmen op de spectrale gevoeligheid van de detector. Andere detectorkenmerken waarmee rekening moet worden gehouden zijn onder andere:

  • Gevoeligheid
  • Specifieke detectie 
  • Geluid
  • Lineariteit
  • Snelheid
  • Pakket
  • Koeling

Snelle en betrouwbare analyse van waterstofsulfide (H2S), koolstofdioxide (CO2) en vocht (H2Ov)

Teledyne's 6020L en 8800L serie analyzers maken gebruik van de nieuwste Tunable Diode Laser Spectroscopy (TDLAS) voor ultra lage, snelle en betrouwbare analyse van waterstofsulfide (H2S), koolstofdioxide (CO2) en vocht (H2Ov).Het gebruik van differentiële metingen betekent tevens geen schakelkleppen, minder gedoe met het weggooien van scrubbermedia, lagere eigendomskosten, onzekerheid van de CO2-, CH₄- en C2H₄-interferenties worden op nul gesteld en een veel snellere reactie- en uitleestijd.

De 6020 L meet waterstofsulfide (H2S), koolstofdioxide (CO2) in een bereik van 0-100 ppm en/of 0-100% ​0-10 ppm en/of 0-20%.

De 8800 L meet vocht (H2Ov) in een bereik van 0-5 ppm to 0-2,500 ppm.

Deze analyzers zijn verkrijgbaar als vrijstaand of als wand/paneel montage instrumenten. 

Download hier de brochure van de 6020L en 8800L.

Contact met Inventech over infrarood gas meetinstrumenten

Afhankelijk van de praktische toepassing, gewenste nauwkeurigheid en het te meten gas(mengsel) kan Inventech voor u een passend voorstel maken. Indien u meerdere gassen wenst waar te nemen kunnen wij de analyzers uitbreiden.

Voor meer informatie over het meten van gassen met infrarood gas analyzers neemt u contact op met specialist en product manager John Heidenreich, via tel.nr.: 0162-460404 of via email

Neem vandaag nog contact met ons op

Infrarood gas analyzers

Bepaling hoeveelheid of concentratie van een specie in gas