Inventech Benelux Menu

TechAward - breng ook uw stem uit!

TechAward - breng ook uw stem uit!

Eén van onze producten dingt mee naar de Award voor beste noviteit in de categorie World of Automation – Motion & Drives tijdens de WoTS 2018, welke plaatsvindt van 2 t/m 5 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Het betreft een innovatie van Viavi: Micro NIR PAT-W. Een zeer mooie noviteit voor de farmaceutische, chemische en voedingsindustrie. Brengt u ook uw stem uit op deze fantastische innovatie?

MicroNIR – PAT-W | Inventech Benelux BV

Manufacturer’s name: Viavi

Product: MicroNIR

Product type: PAT-W

Viavi, een pionier in optische sensoren, heeft wederom een mooie innovatie op het gebied van spectometrie: de nieuwe MicroNIR PAT-W processpectrometer. De Micro-NIR PAT-W is een robuust, schaalbaar systeem van de volgende generatie voor real-time proces monitoring waar het gaat om het meten van de homogeniteit van een mengsel, Loss on Drying, dichtheid, inhoud uniformiteit en andere procesanalysetechnologie (PAT) toepassingen. In tegenstelling tot andere NIR spectrometers, maakt MicroNIR geen gebruik van bewegende delen om het licht te filteren, maar Viavi’s Lineaire Filter Technologie op folie (LVF).

De coating op de folie zorgt voor minder verschuiving van de golflengte in vergelijking met traditionele coatings en bieden een diepere onderdrukking van omgevingslicht, waardoor zeer nauwkeurig kan worden gemeten. Deze techniek is ook nog eens slijtvast, omdat er niet langer met bewegende delen wordt gewerkt, én is vele malen goedkoper te produceren.

LVF maakt het mogelijk om een analyse apparaat te verkleinen tot de grootte van een golfbal.

Process Analytical Technologies is een welbekend concept in de farmaceutische en chemische industrie, maar is in de voedingsindustrie minder bekend.

De nieuwe MicroNIR PAT-W processpectrometer bevat daarnaast een oriëntatiesensor welke het instrument ook geschikt maakt voor (draaiende) mengtoepassingen, zodat exact kan worden vastgesteld wanneer een product voldoende gemengd is.

PAT gaat over ontwerp, analyse en controle van verschillende stappen in het productieproces, door identificatie en monitoring van kritische procesparameters. Dit kan leiden tot verhoogde procesefficiëntie, gereduceerde productiekosten en een hogere kwaliteit en veiligheid van het eindproduct.

Breng hier uw stem uit op Micro NIR PAT-W of bekijk alle innovaties. 

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie