Inventech Menu
Dutch

Dynamische beeldanalyse voor deeltjesgrootte en vormbepaling

Dynamische beeldanalyse voor deeltjesgrootte en vormbepaling

De deeltjeskarakterisering op basis van de DIA-technologie (Dynamic Image Analysis) groeit snel in populariteit. Dynamische beeldanalyse onderscheidt zich van conventionele methoden doordat ieder afzonderlijk deeltje wordt gemeten met een zeer hoge snelheid en zeer hoge resolutie. Hierdoor is het mogelijk om grote aantallen deeltjes nauwkeurig te meten in slechts een paar minuten. 

De PartAn 3D Pro van Microtrac kan onder andere worden ingezet als snel en economisch alternatief voor de zeefanalyse. Lees hier het hele artikel uit het vakblad Bulk 'Solids Processing & Handling'.

Wanneer de echte vorm van korrels er toe doet brengt in-line vormanalyse de uitkomst. Kunstmestfabrikant ICL in Amsterdam verbetert de productkwaliteit en bespaart tijd door het inzetten van 3D beeldanalyse. Dankzij de online meting met de PartAn van Microtrac krijgt de operator meer inzicht in het korreltrommelproces zonder dat er elk uur handmatig een sample genomen wordt. De 3D beeldanalyse zorgt ervoor dat de operator nog sneller kan bijsturen om de vorm van de korrels te optimaliseren en efficiënter te produceren. 

In het vakblad Solids Processing was te lezen hoe deze techniek heeft bijgedragen aan het optimaliseren van de korrelvorm van de kunstmest van ICL: Doorbraak in het voorkomen van caking en stofvorming’ kunt u lezen in de uitgave 6 van Solids Processing.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heeft u interesse in onze dienstverlening?

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag verder met uw applicatie