Inventech Menu
Dutch
irritated-dark-skinned-curly-woman-recycles-plastic-wastes-yells-with-anger-keeps-hands-raised-being-frustrated-crazy-overwhelmed-by-ecology-problem-annoyed-by-pollution-environment.jpg

Hoe kun je onderscheid maken tussen soorten plastic?

Nabij-infrarood (NIR) is al tientallen jaren de erkende en meest gebruikte methode voor kunststofdetectie. Deze technologie wordt ook gebruikt in grote sorteerinstallaties voor plastic afval. Met draagbare NIR-spectrometers krijgt de gebruiker geldige resultaten die overeenkomen met die in sorteerbedrijven. Andere methoden, zoals de brandtest, zijn ofwel schadelijk voor de gezondheid ofwel veel duurder en tijdrovender zoals laboratoriumanalyses.

Foto door wayhomestudio via Freepik

 

Detecteer kunststoffen met handanalysatoren

De beste oplossing voor de identificatie van kunststoffen zijn kleine, mobiele nabij-infraroodspectrometers. Ze brengen binnen enkele seconden betrouwbare resultaten direct ter plaatse. De compacte handheld spectrometer MicroNIR OnSite-W is precies de juiste oplossing:

Eenvoudig in gebruik - kunststofherkenning met een druk op de knop.

Houd de spectrometer op het plastic, activeer de meting en lees direct  het resultaat af. Geen voorbereiding of bemonstering vereist.

Duidelijke output van resultaten.

De apparaten gebruiken de gebruikelijke nomenclatuur met bekende afkortingen en zien af ​​van ingewikkelde chemische gedetailleerde beschrijvingen. Het resultaat is direct begrijpelijk en behoeft geen interpretatie, b.v. B. van de gemeten spectra.

Minimale trainingsinspanning.

Bedrijven kunnen veel medewerkers snel vertrouwd maken met het apparaat. Dit is belangrijk in een omgeving met een hoog personeelsverloop.Hoge flexibiliteit door batterijvoeding.maakt uren werk mogelijk ver weg van elke energievoorziening - ideaal voor flexibel gebruik op recyclingterreinen, in productie of in het veld. Dure vertragingen in operaties door verdachte onduidelijke kunststoffen behoren tot het verleden.

Analyseer onmiddellijk alle typische soorten plastic.

Alle gangbare soorten kunststof zijn voorgeïnstalleerd in onze NIR-spectrometers, bijv. B. HUISDIER, PVC, PE, PP, PS, ABS of PU. De gebruiker kan direct aan de slag, het tijdrovende maken van een eigen kunststof naslagbibliotheek is niet meer nodig. In totaal kunnen meer dan 30 variëteiten en melanges worden geïdentificeerd. Alle soorten monsters die typisch zijn voor de markt kunnen worden geanalyseerd: granulaten, vlokken, vervangende brandstoffen, afgewerkte onderdelen of folies. Gekleurde en witte kunststoffen kunnen op dezelfde manier worden geïdentificeerd als transparante kunststoffen.

Bijzonderheden van kunststofrecycling

NIR-spectroscopie is niet geschikt voor roetzwarte en zeer donkere monsters. Zwarte kunststoffen reflecteren te weinig licht voor analyse. FTIR-spectrometers zijn de juiste oplossing voor deze toepassing. 

Bekijk hier het webinar over de snelle identificatie van kunststoffen voor de recyclingindustrie

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie

Herken kunststoffen - snel & eenvoudig & direct ter plaatse

Inventech vertelt u graag meer over de identificatie van kunststoffen met de MicroNIR OnSite-W van Viavi.